Skip to main content

Leder dig rätt i Umeå

Björkarnas stad

Det var efter branden vid midsommartid 1888, som förstörde större delen av Umeå, som det beslutades att gatorna skulle vara raka och inte för trånga, samt att björkar skulle planteras som brandskydd längs alla gator. I dag finns det cirka 2 300 björkar i centrala Umeå som pryder gatorna.

Här finns också Juristavdelningen. Vi är en modern juristbyrå som biträder privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar, med modern juridisk rådgivning som skapar ett mervärde för klienterna.

Vi hjälper många startups att starta och växa, där vi är med dem på hela resan så att personerna bakom kan fokusera på att förverkliga sin dröm. Vår rådgivning ska inte vara ett hinder för deras snabba tillväxt och höga tempo, snarare tvärt om. Juristavdelningen är en del av verksamheten, som företagets egen juristavdelning.

Vi hjälper också många konsumenter som får problem med exempelvis hantverkare eller annan företagare de köpt varor eller tjänster av. Det är ofta svårt för den enskilde att driva ett krav mot ett företag, men Juristavdelningen finns för att ta ditt konsumentärende på allvar och ge dig den styrka och kunskap du behöver för att agera med förtroende.

Juristavdelningen leder dig rätt. Låt oss vara även din rättsliga partner i Umeå. Vi finns för att förenkla, förklara, lösa och förverkliga. Kontakta oss idag.

Vi har haft 97 procent framgång i de hundratals tvister vi biträtt i

 • ”Utmärkt hjälp med en domstolsprocess som vi vann. Kunniga inom tvistelösning! Kan verkligen rekommenderas.”

  Fredrik, småföretagare i södra Sverige
 • ”Vår bostadsrättsförening behövde hjälp med att upprätta ett avtal med en större leverantör. Det kändes skönt att ha Juristavdelningen att granska avtalet innan, och komma med förslag på ändringar som var viktiga för oss.”

  Magnus, ledamot i brf i Stockholm
 • ”Juristavdelningen uppfyllde alla våra krav på kunskap, professionalism och effektivitet. Dessutom var deras jurister trevliga att ha kontakt med.”

  Göran, företagare i Umeå
 • ”De är kompetenta inom konsumenträtten, där vi hade problem med en hantverkare som inte höll sig till avtalet. Med Juristavdelningen fick vi ersättning.”

  Christine, privatperson i Skåne
 • ”Kunniga och professionella inom affärsjuridik. Juristavdelningen upprättade alla avtal som vi behövde när vi sålde en verksamhet.”

  Ewa, företagare i Mellansverige
 • ”Smidig hjälp när vi startade ett aktiebolag, och i upprättandet av aktieägaravtal oss ägare mellan. Snabbt arbete och bra service.”

  Elin, företagsägare i Göteborg
 • ”Juristavdelningen hjälpte mig att få ersättning för en felaktig uppsägning. De är mycket engagerade och tror på människan som utgångspunkt.”

  Björn, privatperson i Stockholm
 • ”Juristavdelningen förklarade juridiken så att vi förstod varför vi hade blivit stämda. Sedan vann vi tvisten med deras hjälp.”

  Anders, företagare i Västerås
 • “Vi hade problem med en av våra hyresgäster med störningar. Med Juristavdelningen har vi förmått dem att sluta med störningarna.”

  Kenneth, ordförande brf i Malmö
 • ”Juristavdelningen uppfyllde alla krav på professionalism och effektivitet. Dessutom hade vi roligt.”

  Lars-Krister, företagare i Norrland
 • ”Är väldigt nöjd med samarbetet med Juristavdelningen. Stort kunnande inom avtalsrätt, och de förklarade löpande vad som är legal och kommersiellt görbart.”

  Cecilia, ägare av start-up i Uppsala
 • ”Juristavdelningens kunskap inom flygrätten är unik i Sverige, med över 25 års erfarenhet.”

  Gunnar, flygbolag baserat på Arlanda
 • ”Kunniga inom tvistelösning, där vi med Juristavdelningen lyckades att förlika med motparten innan en lång och kostsam process i tingsrätten.”

  Tomas, privatperson i Stockholm
 • “Vi använder Juristavdelningen i de frågor som löpande kommer upp i förvaltningen av vår bostadsrättsförening. Det ger en trygghet för våra medlemmar.”

  Helena, ordförande i brf i Linköping
 • “Under vår period som start-up hade vi Juristavdelningen att sköta all vår juridik, så kunde vi fokusera på att bygga upp vårt företag.”

  Oscar, företagare i Sundsvall